Hej! Mitt namn är Julia Franzén, 23 år från Göteborg. Utbildad Personlig Tränare, brinner för träning och kost, älskar skönhet, glamour och allt som är rosa. Följ min väg till scenen när jag gör debut i bikinifitness 9 maj. Här kan du även läsa om mitt tidigare drömliv som aupair i Hollywood, dit jag flyttar tillbaka i juni 2014 för att plugga till programledare. Instagram: juliafranzen90 ___________________________________________________________ My name is Julia Franzén, 23 years old from Gothenburg, Sweden. Certified Personal Trainer, passionate about training and nutrition, love beauty, glamour and everything that is pink. Follow my journey to the stage when I make my debut in bikinifitness on May 9th. You can also read about my previous dream life as an aupair in Hollywood, where I'm moving back in June 2014 to study to become a TV-host. Instagram: juliafranzen90Mitt liv just nu: Längtar till framtiden

Sen jag kom hem från USA har jag bara jobbat, tränat och planerat inför nya äventyr, och mitt liv i Sverige är  inget liv. Jag är sämst på att leva i nuet i Sverige. Men det är ändå så jag vill ha det. Man måste ju jobba för att ha råd att ha kul, tyvärr! Och de sista månaderna i USA längtade jag verkligen efter att ha tid att satsa på gymmet 100% och TJÄNA PENGAR! Är man så målinriktad som jag är så tycker man även att den tråkiga vägen måt sitt mål är en rolig del av resan, eftersom man vet att det lönar sig i slutändan. För innerst inne kan man inte njuta av nuet 100% om man har ångest över att man inte tränar tillräckligt eller lever över sina tillgångar. 
Det jag vill göra i Sverige är att jobba, träna och umgås med min familj. Att festa har jag inget behov av, gjorde  det tillräckligt i USA och just nu tycker jag en hälsosam livsstil är roligare och ger mig mer :)
 
Födelsedagsmiddag för Åsa på Koi:

2013-05-16 @ 17:18:45 dagbok Kommentarer (1)
Hollywood Turisttips! Saker ni inte får missa om ni besöker LA :)

Här kommer den efterlängtade turistguiden! 

Dagtid
• Hollywood blvd på dagen: Walk of fame, vaxmuseet, shoppa. Åka guidad turistbuss. Försök tajma in en filmpremiär på kvällen!!

• Inlines längst Santa Monica Beach i solnedgången. SÅ UNDERBART!

•Santa Monica Piren vid solnedgången. Obs! Restaurangen längst ut på piren(den ENDA restaurnagen på piren) har inte god mat tyvärr. Jag har gett den 4 chanser!! Åk dit mätta och bara njut av solnedgången, stämningen och lyssna på den romantiska livemusiken.

• Venice Beach: Mysig strandpromenad med små butiker med alltifrån “botox on the beach” till ett flertal stället som erbjuder “medical marijuana”. Här sitter hippies på filtar i gräset i solnedgången och njuter av livet. Dagtid: Ta en surfkurs, hyr cykel eller inlines, se utegymmet där Arnold blev biff.

• Beverly hills - Rodeo drive: VÄRLDENS FINASTE GATA!! Finast på kvällen! Men affärerna stänger 7 så var där i tid om du har råd att shoppa i lyxbutikerna.

• Ta bild vid “Beverly Hills-skylten”. Åk bil i området bakom skylten och titta på de underbara husen och de fina gatorna.

• Kändishus i hillsen. Enklaste sättet är att köpa en guidad tur med turistbussarna. Man ser tyvärr mest bara grindar men kan vara kul ändå. Jag rekommenderar att ta en egen bil upp i Hollywood Hills för att titta på de vackra husen och utsikten. Där ser man mer (turistbussarna kommer inte upp där pga att vägarna är så smala och “kringelikrokiga”)

• Topanga mall: sjukt stort köpcentrum som helt klart är värt att åka till. Behöver en dag för att gå igenom allt.

• Hika till hollywoodskylten. Ett måste! Ta med fika att äta när ni nått toppen!! Se till att komma BAKOM skylten, nöj er inte med att se den på håll från turistplatsen där alla bussar stannar.

• Universal Studios: Öppet 10-17 var där när det öppnar!!

• Söndagsmarknad Santa Monica 

• Melrose / Fairfax flea market

• Disneyland 

• En heldag i Malibu

• Tatuera sig på LA Ink.

• Träna på det rosa gymmet “Pink Iron” Www.pinkiron.com

• Gå på baseball/basket match på Staples center.

• Poolparty på något rooftop tex Drai´s i “W hotel”.

Kvällstid:
• Se utsikten över hela LA och Hollywoodskylten från The Observatory i Griffith park (stänger kl 22)

• Chinese Theatre Bio där alla filmer har sin stora premiär, ligger mitt på Hollywood blvd. Är bara en enda stor salong, häftigt att ha sett en film där inne. Inte dyrt heller, kostar typ 100 kr.

• Festa i Hollywood. Klubbarna i Hollywood stänger och nyöppnar regelbundet för att hela tiden vara “heta”, därför kan jag inte rekommendera någon speciell klubb. Fråga mig när det är aktuellt så kan jag ta reda på de hetaste just då. De mesta klubbarna ligger längst Hollywood blvd och mesta barerna ligger på Sunset blvd. På klubbarna kommer tjejer in gratis och killar betalar inträde. Det brukar ligga på 100-200kr.  

• The Groove - Sjukt fint shoppingställe utomhus, måste upplevas på kvällen! Kändistätt. Har ofta konserter och andra event dagtid.

• Är ni ett tjejgäng MÅSTE ni börja någon kväll med att gå till “The Hollywood Men” en strippklubb för tjejer med manliga strippor! Såååååå roligt!! Ligger på Hollywood blvd. Boka i förväg.

• En garanterat galet rolig kväll får ni om ni besöker gayklubbarna i West Hollywood!

Äta:
• In n out - bäst hamburgare och milkshakes(usas godaste burgare, enligt ALLA)

• Krispy kream donuts(usas godaste donuts enligt ALLA)

• Saddle Ranch - skitmysig restaurang & bar på Sunset Blvd i West Hollywood med härlig stämning och en rodeotjur! Deras filét mignon är helt fantastisk.

• Cheesecake faktory – Alla svenskars favoritställe! “Chicken Madeira” och en cheesecake till efterätt. Mmmmm! Roligt ställa att gå till om någon fyller år. Då kommer personalen och sjunger, har tomtebloss i desserten och skriver happy birthday på tallriken ;) (finns överallt bla på The Groove)

• Koi och Geisha House(Ashton Kutchers restaurang) är två ställen med riktigt lyxig sushi. 

• Nattamat på Pink´s den världsberömda korvkiosken! Där finns nog alla möjliga tillbehör plus lite till. Himla gott iaf och alltid en 30 min kö på natten, men värt det!

• Passa på att äta massa Ben & Jerry glass!!! 

Mitt absolut största råd är att HYRA BIL! Såklart överlever man utan, men det underlättar otroligt mycket att ha bil i en så stor stad, och ni får garanterat uppleva dubbelt så mycket istället för att slösa halva dagen på en buss. Jag känner en kille som hyr ut bilar till bra pris, hör av er till mig så hjälper jag er! 

"Hollywood blvd på dagen: Walk of fame, vaxmuseet, shoppa. Åka guidad turistbuss. Försök tajma in en filmpremiär på kvällen!!":

Enorm skobutik på Hollywood blvd:
     Inlines längst Santa Monica Beach i solnedgången. SÅ UNDERBART!

Santa Monica Piren vid solnedgången. Obs! Restaurangen längst ut på piren(den ENDA restaurnagen på piren) har inte god mat tyvärr. Jag har gett den 4 chanser!! Åk dit mätta och bara njut av solnedgången, stämningen och lyssna på den romantiska livemusiken:

Venice Beach: Mysig strandpromenad med små butiker med alltifrån “botox on the beach” till ett flertal stället som erbjuder “medical marijuana”. Här sitter hippies på filtar i gräset i solnedgången och njuter av livet. Dagtid: Ta en surfkurs, hyr cykel eller inlines, se utegymmet där Arnold blev biff:

Beverly hills - Rodeo drive: VÄRLDENS FINASTE GATA!! Finast på kvällen! Men affärerna stänger 7 så var där i tid om du har råd att shoppa i lyxbutikerna:

Ta bild vid “Beverly Hills-skylten”. Åk bil i området bakom skylten och titta på de underbara husen och de fina gatorna:

 

Topanga mall: sjukt stort köpcentrum som helt klart är värt att åka till. Behöver en dag för att gå igenom allt. Utanför Topanga:       Hika till hollywoodskylten. Ett måste! Ta med fika att äta när ni nått toppen!! Se till att komma BAKOM skylten, nöj er inte med att se den på håll från turistplatsen där alla bussar stannar.

Nöj er inte med en bild från denna platsen:

Universal Studios: Öppet 10-17 var där när det öppnar!!:        Se utsikten över hela LA och Hollywoodskylten från The Observatory i Griffith park (stänger kl 22):

Chinese Theatre Bio där alla filmer har sin stora premiär, ligger mitt på Hollywood blvd. Är bara en enda stor salong, häftigt att ha sett en film där inne. Inte dyrt heller, kostar typ 100 kr. Utanför Chinese Theatre:

The Groove - Sjukt fint shoppingställe utomhus, måste upplevas på kvällen! Kändistätt. Har ofta konserter och andra event dagtid:

Är ni ett tjejgäng MÅSTE ni börja någon kväll med att gå till “The Hollywood Men” en strippklubb för tjejer med manliga strippor! Såååååå roligt!! Ligger på Hollywood blvd. Boka i förväg:

         
En garanterat galet rolig kväll får ni om ni besöker gayklubbarna i West Hollywood! Här med våra underbara gaykompisar Brandon & Jimmy:

                In n out - bäst hamburgare och milkshakes(usas godaste burgare, enligt ALLA). En lördagsnatt blev vi uppraggade av LMFAO mitt i fyllekäket på In n Out:

Saddle Ranch - skitmysig restaurang & bar på Sunset Blvd i West Hollywood med härlig stämning och en rodeotjur! Deras filét mignon är helt fantastisk. :Cheesecake faktory – Alla svenskars favoritställe! “Chicken Madeira” och en cheesecake till efterätt. Mmmmm! Roligt ställa att gå till om någon fyller år. Då kommer personalen och sjunger, har tomtebloss i desserten och skriver happy birthday på tallriken ;) (finns överallt bla på The Groove):


Koi och Geisha House(Ashton Kutchers restaurang) är två ställen med riktigt lyxig sushi. Koi:Nattamat på Pink´s den världsberömda korvkiosken! Där finns alla möjliga tillbehör plus lite till. Himla gott iaf och alltid en 30 min kö på natten, men värt det:

Passa på att äta massa Ben & Jerry glass:

Mitt absolut största råd är att HYRA BIL! Såklart överlever man utan, men det underlättar otroligt mycket att ha bil i en så stor stad, och ni får garanterat uppleva dubbelt så mycket istället för att slösa halva dagen på en buss. Jag känner en kille som hyr ut bilar till bra pris, hör av er till mig så hjälper jag er:

2013-05-15 @ 16:18:00 Hollywood Kommentarer (0)
Meningen med livet är att ha kul

En 90årings lista: "42 saker jag lärt mig av livet"

1. Livet är inte rättvist men det är ändå bra.

2. När du tvivlar, ta bara nästa lilla steg.

3. Livet är för kort, njut av det.

4. Ditt jobb kommer inte att ta hand om dig när du är sjuk. Dina vänner och din familj kommer att göra det.

5. Betala av dina kreditkortsskulder varje månad.

6. Du behöver inte vinna varje argumentation. Förbli ärlig mot dig själv.

7. Gråt med något, det är mer helande än att gråta ensam.

8. Börja spara inför din pension när du får din första lön.

9. Vad gäller choklad, så är det meningslöst att försöka motstå.

10. Slut fred med ditt förflutna så att det inte förstör din framtid.

11. Det är okej att dina barn ser dig gråta.

12. Jämför inte ditt liv med andras. Du har ingen aning om vad deras livsresa handlar om.

13. Om ett förhållande måste vara hemligt så borde du inte vara en del av det.

14. Ta ett djupt andetag, det får ditt sinne att slappna av.

15. Gör dig av med allt som du inte använder. Onödiga materiella ägodelar tynger dig på många vis.

16. Allt som inte dödar dig gör dig starkare.

17. Det är aldrig för sent att bli lycklig men det är upp till dig, ingen annan.

18. När det kommer till jaga det du älskar i livet, acceptera aldrig ett nej.

19. Bränn de fina ljusen, använd dina finaste lakan, bär dina finaste underkläder. Spara dem inte till ett speciellt tillfälle. Varje dag är speciell.

20. Förbered dig för mycket. Följ sedan strömmen.

21. Var excentrisk nu. Vänta inte tills du blir gammal med att bära lila.

22. Det viktigaste sexuella organet är hjärnan.

23. Ingen annan än du själv styr din lycka.

24. Tonsätt varje sk drama i ditt liv med dessa ord "Spelar detta verkligen någon roll om 5 år?".

25. Välj alltid livet.

26. Förlåt allt men glöm inget.

27. Vad andra tänker om dig har du inget med att göra.

28. Tiden läker nästan alla sår. Ge tiden tid att göra sitt jobb.

29. Hur bra eller dålig en situation än är så kommer den att förändras.

30. Ta inte dig själv för seriöst. Ingen annan gör det..

31. Tro på mirakel.

32. Granska inte livet. Gör bara det bästa av det just nu.

33. Att bli gammal slår alternativet - att dö ung.

34. Dina barn får bara en barndom.

35. Det enda som verkligen betyder något i slutet är att du har älskat.

36. Se till att vara utomhus varje dag. Mirakel väntar överallt.

37. Om vi kastade alla våra problem i en hög och såg alla andras problem, så skulle vi snabbt ta våra egna tillbaka.

38. Avundsjuka är slöseri på tid. Acceptera vad du redan har, inte vad du behöver.

39. Det bästa i livet har inte hänt dig än.

40. Oavsett hur du mår. Klä upp dig och dyk up.

41. Skörda.

42. Livet har ingen rosett kring sig men det är ändå en gåva.
 
Bilder bla från en helt klart LYCKLIG resa, St Tropez i somras:
"Ater lunch med barnen i Beverly Hills nu. Ikväll lyfter planet till St Tropez för att spendera en vecka på drycken Rockstar ägarens gigantiska yacht med 10 andra personer. Alla andra åkte igår, bara mig och Linn de väntar på. Om 2 timmar kommer hans privata chaufför och kör oss till flyget. Mitt största problem just nu är att Dylan precis bet i min nymanikyrade nagel när jag matade honom med en macka så det blev en spricka. Livet är hårt!"
"Vi har det rätt bra! Är sammanlagt 12 personer på båten, och 20 personal! Bara att knäppa med fingrarna eller ringa på en telefon och säga vad man vill ha så tillagar köket det. Varje dag serveras en superlyxig frukost buffe, lunchbuffe och 3-rätters middag. En butler står och väntar var man än befinner sig. Så fort man lämnar sitt rum går någon in och städar det och fixar iordning. Shawn, en amerikansk tidigare tjejkompis från LA som också är med här, fick ett sms av Paris Hilton idag om att hon också ska hit och vill ses. Kul! :)"
Sista kvällen i St Tropez slutade med 5 tjejer i ett hotellrum: Paris Hilton, hennes kusin, Jag, Linn och Shawn på Paris hotellbalkong efter en utekväll pratandes om meningen med livet i flera timmar till solen gick upp. Now, back to LA:)"
"Skickade precis ett meddelande jag nog aldrig trodde jag skulle skriva för ett år sedan.. Haha glömde mina SKOR hos Paris.. Gick barfora tillbaka till yachten..

"Hey hun ♥ how r u? Did u get my shoes from Paris?? Haha!"

En lycklig stund i Beverly Hills med bästis på besök:
En lycklig stund utanför gymmet:

 

2013-05-14 @ 15:09:13 Hollywood Kommentarer (1)
Bok om raggning för killar som alla TJEJER borde läsa!

 
NI har säkert hört talas om boken "The Game" - Don´t hate the player, hate the game". En bok som väldigt många killar har läst.. i smyg! En killkompis som följer dehär "reglerna" och alltid lyckas, sa till mig att läsa denna boken så jag inte ska "gå på" killar som kör med denna metoden. Det är en hemlig metod som SÅ MÅNGA killar använder sig av för att ragga tjejer, i hela världen. Och vi går på det. Även du som tänker "Äh, det där funkar inte på mig" FEL! Jag tänkte också så innan jag läst boken. Spelet är framtaget genom flera års forskning och är vetenskapligt bevisat att det fungerar i typ 99% av fallen.. LÄSKIGT!

Jag har lärt mig ett helt nytt språk och fått en HELT ny syn på killar som raggar. ;)
 
Ett väldigt kortfattat exempel på hur man spelar på krogen(eller "ute på fältet" som de kallar det):
 
SPELREGLER:
  1. Välj ut en måltavla (tjejen du vill ha)
  2. Spelöppning med en inledare (finns massa exempel på bra inledare i boken tex "Såg ni tjejen som slogs utanför?" Om du har "påfåglat" dig med tex ett neonblinkande halsband, en rosa cowboyhatt eller en färgglad boa behöver du ofta inte en inledare, då tar ofta tjejerna kontakt med dig först.
  3. Ignorera och negga måltavlan (vänd ryggen till måltavlan och prata mest med hennes kompisar, ge henne neggar dvs oskyldiga förolämpningar tex "Fina naglar, är dom äkta? Nähä, okej." eller "Vad roligt du rynkar på näsan när du skrattar"
  4. Ge en tidsbegränsning (tex "Jag måste snart gå tillbaka till mina kompisar" så att de inte blir rädda att de aldrig kommer blir av med dig eller att du är en efterhängsen idiot.)
  5. Visa ditt värde (imponera utan att skryta, finns en mängd tips i boken tex gör bästistestet på dom, enkla trolleritrick, handstilsanalys osv.) 
  6. Krossa allt motstånd (här kan din "wingman"(kompis) hjälpa till genom att uppehålla pojkvänner eller tjejkompisar.
  7. Isolera måltavlan (börja ge måltavlan mer uppmärksamhet och byt eventuellt plats (efter minst 8 minuter)
  8. Skapa en känslomässig förbindelse
  9. Skapa kroppskontakt
  10. Kyssavslut/Nummeravslut
 
Jag säger bara... TJEJER! För att inte gå på detta - LÄS DEN! Det ska bli så grymt kul att kunna säga "Försök med nån annan, det där går jag inte på.. Jag har också läst The Game ;)"
 
Nu har jag kommit hem ifrån en underbar resa i Spanien med mycket sol och avkoppling :) Har inte fått bilderna från resan än men det kommer!
Har tagit lite extra ledigt från jobbet för att komma igång med PT klienter och smälta allt jag lärt mig.. Plus jobba med lite andra hemligheter ;) 

Ha en bra kväll :)

"The Game"/"Spelet":
Bild från Spanien:

2013-05-10 @ 17:14:00 dagbok Kommentarer (2)