Hej! Mitt namn är Julia Franzén, 23 år från Göteborg. Utbildad Personlig Tränare, brinner för träning och kost, älskar skönhet, glamour och allt som är rosa. Följ min väg till scenen när jag gör debut i bikinifitness 9 maj. Här kan du även läsa om mitt tidigare drömliv som aupair i Hollywood, dit jag flyttar tillbaka i juni 2014 för att plugga till programledare. Instagram: juliafranzen90 ___________________________________________________________ My name is Julia Franzén, 23 years old from Gothenburg, Sweden. Certified Personal Trainer, passionate about training and nutrition, love beauty, glamour and everything that is pink. Follow my journey to the stage when I make my debut in bikinifitness on May 9th. You can also read about my previous dream life as an aupair in Hollywood, where I'm moving back in June 2014 to study to become a TV-host. Instagram: juliafranzen90



From Hollywood to Bergen?!! Vad fan gör du i Bergen??

Som ni säkert förstått så bor jag för tillfället med min vän @linnmassinger i Norska paradiset Bergen. Jag och Linn lärde känna varandra i Hollywood där hon pluggade till makeup artist. Vår första "dejt" var på en fest hemma hos svenska hollywoodfrun Maria Montazami och efter det har vi hunnit med både yacht i St Tropez och massa sjuka kändisfester i Hollywoodhills. Och nu är vi i BERGEN?! Det var i oktober när Linn precis flyttat hem som vi plötsligt spontant bestämde oss för att flytta upp hit för att TRÄNA och JOBBA. Linns pappa bodde här och Bergen verkade vara perfekt till skillnad från partystaden Oslo eftersom vi ville BORT från alla frestelser. Vi båda fick jobb direkt, hon som bartender och jag som servitris. Jag hade först tänkt att söka jobb som personlig tränare, men eftersom jag ville satsa på min egen träning fram till tävlingen så bestämde jag mig för att lägga det yrket på hyllan några månader. Och det är jag glad att jag gjorde! För det är otroligt skönt att gå till ett jobb som inte har med träning att göra alls, när det är det enda man har i huvudet resten av dygnet!Vi åkte runt och letade gym som om det var värsta lägenhetsvisningarna, det var ju där vi skulle "bo" de kommande månaderna! Det allra sista gymmet vi besökte så sa det bara "KLICK"! Helt nytt, fräscht, stort, högt i tak och.... SPA! Dessutom kan man boka in "Spa surprise" som vilket pass som helst - helt gratis, men istället för gruppträning så är det spabehandlingar! HUR BRA?! Bergen har gett oss så mycket mer än bara en tightare kropp, det är så sjukt bra energier här uppe. Människorna är underbara och verkar så nöjda med livet. Det är så OBESKRIVLIGT vackert här med all grönska, de fina husen som ligger helt idylliskt i bergen och sjöar överallt. Ironiskt nog påminner det lite om Hollywoodhills i Bergenhills, med alla fina husen som ligger i bergen haha. Jag jobbar på en restaurang med helt UNDERBARA kollegor, skrattar konstant och längtar faktiskt till jobbet när jag inte är där. Framgång handlar inte om VAD du gör, utan hur om hur du mår. En person som går till ett medelklassjobb varje dag väldigt lycklig tycker jag är mer framgångsrik än en person som går till ett välbetalt jobb varje dag olycklig. Nu är ju detta Norge så jag tjänar ju inte dåligt heller hehe ;) Det är riktigt häftigt nu under dieten att se hur mycket man fakitkst klarar av att stå emot, speciellt när man jobbar på restaurang! Men har man väl bestämt sig är man kapabel till att stå emot vilka frestelser som helst! 

Är du sugen på att tävla i bikinifitness rekommenderar jag verkligen ett totalt miljöombyte. Jag har alla förutsättningar för att lyckas med diet och träning här uppe, och har lämnat alla frestelser hemma i Göteborg. Här har jag världens finaste gym med spa, en rumskamrat med samma hälsosamma mål, ett jobb som jag inte behöver jobba i hjäl mig på för att få ihop en bra inkomst, omringad av underbara peppande, stöttande, förstående människor och energigivande miljö. Jag stannar här till den 30 april då jag flyttar tillbaka till Göteborg en vecka innan tävlingen för att sedan flytta tillbaka till Hollywood den 24 juni.Vi bor i ett hus som ligger under en bro med utsikt över vattnet från alla fönster. Njuter varje dag, det är verkligen VARDAGSLYX! 

Min morgonutsikt när jag äter frukost:Utsikt från badrummet när jag fixar mig till jobbet:


Nedersta bilden är min morgoncardioutsikt varje morgon från spinningcykeln, översta bilden tagen från bron påväg hem från jobbet:

Mitt och Linns prinsessrum (nedersta bilden får Linn massage)

Morgonte i solen:
En av alla myskvällar:

Jag älskar Bergen. Jag älskar Hollywood också. Men kontraster i livet är det bästa. Lite av allt vill jag ha, variation. :)

Hoppas ni har en fantastisk vecka. Nu ska jag till gymmet för rygg/baksida axlar + 20 min HIIT! 

Puss! 

2014-02-11 @ 12:19:22 dagbok Kommentarer (3)




Härliga veckoresultat!

Har nu gått efter Linneas tränings och kostschema i 3veckor (21dagar) och jag ser verkligen skillnad! Extra kul att det även visar sig på måtten :) Har verkligen gett extra ALLT på gymmet och på cykeln denna veckan och det visar sig ge resultat :D Wohoo! 

Här är resultaten sedan förra veckan och sedan starten för 3 veckor sen:

Vikt: -2,1 sen start: -4,7kg

Midja-2cm sen start: -5cm

Under naveln: -2,5cm sen start: -7cm

Lår: -1cm sen start: -2cm 

Biceps spänd: +1cm ospänd: -1cm 

Byst: -1cm sen start: -3cm 

Rumpa: 0cm sen start: -3cm 

Sitter och kollar på bikini och det finns sååååå himla många fina! Verkligen svårt att välja men himla kul samtidigt! 
Min grymma coach Linnea Theodorsson:

Har ni sett att jag nu har en "Bikinifitness"-kategori här på bloggen? Så nu blir det extra lätt att följa min resa mot scenen:)
Hoppas ni haft en fin helg! Nu ska jag skjutsa min wifey till flygplatsen, ska klara mig utan henne några dagar. Hon är himla tålig som står ut med mig och allt vad mitt tränings- och dietliv innebär! Love you Sickan❤️ 

Puss och kram 

2014-02-09 @ 18:03:26 bikinifitness Kommentarer (0)




Bikinifitness regler/kriterier

Hittade en enkel och bra beskrivning av vad bikinifitness är och vad domarna kollar på:
  • "Fitness bikini competitors are toned, carry themselves with confidence and grace, and have a feminine shape.
  • They should have good symmetry, shape, balance, and be proportionate.
  • Their overall charisma and ability to capture the audience’s attention are important.
  • Fitness bikini competitors should be toned, especially in the midsection, but they should not have the muscle size, separation, or striations of the fitness figure competitors.
  • Fitness bikini competitors’ hair and makeup should be feminine and appropriate.
  • Competitors will wear a two-piece swimsuit/bikini and heels. The bottom of the suit must be v-shaped. Competitors may wear jewelry.

Judges will look for:

Face: Does the Fitness bikini competitor have a beautiful face, complexion, and healthy hair?

Body: Does the Fitness bikini competitor have a toned body, feminine shape, attractive proportions? Does the Fitness bikini competitor have stage presence?

Walk and Posing: Does the Fitness bikini competitor walk with ease and grace? Does the competitor have charisma? Does she pose in a way that shows off her feminine shape?

In the first round of judging, Fitness Bikini Competitors will do a T-shaped walk on stage.
They will enter from one side and walk to the back center and pause in a pose of their choice. They will then walk to the front center of the stage. At the front center, the competitor must perform 2 half turns to show the front and back view of their physiques. They will then walk to stage left and pause briefly in a pose, walk to stage right and pose, and finally come back to the center front of the stage with one final pose. They will then walk to the back of the stage to be lined up with the other competitors. Fitness figure type poses or any flexing is discouraged. When all models have completed their walk, there may be come callouts where the judges compare models side by side. During the call outs and lineups, the fitness bikini competitors should maintain their presence.

In the finals, Fitness bikini competitors will again do the T-walk and line up. Five finalists will be announced. The five finalists will be asked to do half turns on stage to show their front and back view several times."

Ååååååh jag är så himla taggad!! Detta låter äckligt hurtigt jag vet, men VARJE morgon studsar jag faktiskt upp ur sängen för att göra min morgoncardio. Varje dag är så värdefull och det är alltid en dag närmare 10 maj! Älskar den här utmaningen, det är helt klart bland det häftigaste jag gjort och jag vet att det kommer bli så jävla kul! 



2014-02-08 @ 10:39:00 bikinifitness Kommentarer (0)




Jobbar 200%

Ville bara blogga om varför jag inte hinner blogga 😜 jobbar 100% på en restaurang och bikinifitnesslivet med allt vad det innebär är också ett heltidsjobb. Men älskar det! Längtar till fredag när jag är ledig. Då ska jag uppdatera er mer om hur det går med allt! 


Hade telefondejt med min coach Linnea i måndags. Vi ökade morgoncardion några minuter och minskade bara en riskaka så får fortfarande äta MYCKET! :)

Idag är det "vilodag" från styrketräning men ska ändå åka till gymmet nu för cardiopass nummer 2 för dagen. Har inte jättelust att sätta mig på cykeln här hemma igen så åker hellre till gymmet och kör på min favorit crosstrainer/rumpmaskin. Föredrar cardiomaskiner där man samtidigt dödar rumpan tex spinning eller crosstrainer men bara jobba med benen! 

Bjuder på en bild tagen efter gårdagens intervaller. Har aldrig svettats så mycket. Det droppade KONSTANT från nästippen ner på golvet haha. Finns det nån härligare känsla?! Linn sa att man hörde mig flåsa på hela gymmet. Själv var jag inne i min egna värld med världens bästa hörlurar! Den sjuka energin KAN ha berott lite på den extra skopan PWO jag tog innan passet haha;)

Hoppas ni har en fin vecka ❤️





2014-02-05 @ 11:26:15 Träning Kommentarer (1)




Utgång och stylad av Linn!

Igår var det dags att fira Linns födelsedag ordentligt. Vilken kväll det blev! Började med en supermysig hälsosam födelsedagsmiddag hos oss bestående av 2 olika sallader och lax+ kalorisnåla cupcakes. Sedan åkte vi hem till en killkompis och hade en skittrevlig förfest med goa människor innan vi gick ut. Vi var nog inne på 5 olika ställen. Eftersom vi aldrig är ute i Bergen ville vi se ALLA ställena när vi för en gång skull var ute. Bergen är verkligen en sjukt rolig partystad, härliga människor och bra nattliv. 


Men nu flyttade vi ju till Bergen för att TRÄNA och JOBBA, så detta var första och sista utgången för vår del, men vi hade såååå himla kul och det var verkligen en VÄRD "cheatkväll"😊  Jag har en fuskkväll kvar fram till tävlingen - Personalfesten den 14 februari! Ser fram emot den jättemycket, även fast jag verkligen inte har något som helst  BEHOV av att äta annorlunda så älskar jag ju verkligen att gå ut och göra mig fin haha 😉 Det är extra kul när man verkligen BOR i sina träningskläder alla dagar i veckan och ens sociala liv är ens kollegor, sin roomie och folk på gymmet😜 







Kolla vad fin den var bak 😍 detta var INNAN Linn spraytannade mig med vår nya airbrush maskin!! Den var riktigt bra faktiskt, 300spänn på teknikmagasinet😱
Fick ingen bra bild på Linns styling igår men kände mig sååå himla fin!! Hon är verkligen ett geni när det kommer till smink, hår och kläder. Ibland behöver man en ärlig bedömning av vad man gör fel och borde göra annorlunda. På planet till St Tropez bad jag Linn ge mig en sån bedömning med mitt smink. Hon sa tex att jag borde sluta med den vita kajalpennan för det gör att mina ögon ser STIRRIGA och TÄTA ut. Och det var verkligen något jag stört mig på hur länge som helst - att mina ögon jämt blev så stirriga och såg täta ut på kort! Hon förklarade också hur viktigt det är med markerade ögonbryn, vilka färger jag försvinner i och vilka som framhäver mina färger mer. Och håret skulle jag chilla lite med tuperingen tyckte hon😉 Det är jättesvårt att se sig själv utifrån och ändra på gamla vanor men när man väl VÅGAR så är det verkligen häftigt att se hur jävla SNYGG man faktiskt kan bli haha!😄😉 

Gigantiskt hår, inte markerade ögonbryn, vit kajal:
Mindre tupering, markerade ögonbryn, ingen vit penna, naturligare hårfärg:
Min wifey❤️ @linnmassinger




2014-02-02 @ 19:37:48 bikinifitness Kommentarer (2)




Min kost under dieten!

Eftersom jag fått ett personligt kostschema av min världsbästa coach @linneatheo så förstår ni säkert att jag inte kan kopiera och klistra in det här eftersom det har ett värde. Men jag ska berätta för er hur en vanlig dag brukar ser ut. Jag väger ALL mat och äter var tredje timme😊 Kosten kommer minska och ändras hela tiden fram till tävlingen och jag njuter sålänge jag får äta såhär mycket och träna med såhär mycket energi!!


1. Efter morgoncardion äter jag gröt på:
Ägg(1 gula och resten vitor)
Fiberberikade havregryn 
Kokosolja
Kanel+seltin

Sååå himla gott, tröttnar aldrig! 
2. 1,5h innan styrketräningen äter jag:
Kyckling
Sötpotatis 
broccoli

Sötpotatisen är verkligen höjdpunkten under dagen! Love it!
3. Direkt efter träningen äter jag:
Riskakor med banan och kanel
1 proteinshake

Livet i en matlåda! 
4. Middag (oftast i bilen påväg till jobbet😜):
Kyckling 
Sötpotatis 
Broccoli

Att gå på diet kräver enormt mycket planering! 
5. Kvällsmellanmål:
Kvarg+funlight
Hallon

Såååå gott med funlight!! 
6. Kvällsmat:
Lax 
Avokado
Sparris

Fett ska helst intas på kvällen :)
 
Min bästa vän: Lagerhaus 29kr

Igår började @linnmassinger 's birthdayweekend :) Vi såg filmen Frozen på 3D bio - så himla bra! En film man verkligen mår bra av att se med härliga disneylåtar, vackra landskap och prinsessor 😍 sedan gick vi en sväng förbli klubben Tidi som Linn jobbar som bartender på. 

Ikväll ska vi gå ut här i Bergen men innan dess är det mycket som ska hinnas med - morgoncardio, styrketräning, shopping till ikväll och så ska vi inviga vår nyinköpta spraytanmaskin!😄 Linn som är utbildad makeupartist i Hollywood ska då fria händer och styla mig med smink och hår ikväll! SPÄNNANDE! 😱

Hoppas ni har en trevlig helg! 
Puss

2014-02-01 @ 11:29:56 Träning Kommentarer (0)