Hollywood Turisttips! Saker ni inte får missa om ni besöker LA :)

Här kommer den efterlängtade turistguiden! 

Dagtid
• Hollywood blvd på dagen: Walk of fame, vaxmuseet, shoppa. Åka guidad turistbuss. Försök tajma in en filmpremiär på kvällen!!

• Inlines längst Santa Monica Beach i solnedgången. SÅ UNDERBART!

•Santa Monica Piren vid solnedgången. Obs! Restaurangen längst ut på piren(den ENDA restaurnagen på piren) har inte god mat tyvärr. Jag har gett den 4 chanser!! Åk dit mätta och bara njut av solnedgången, stämningen och lyssna på den romantiska livemusiken.

• Venice Beach: Mysig strandpromenad med små butiker med alltifrån “botox on the beach” till ett flertal stället som erbjuder “medical marijuana”. Här sitter hippies på filtar i gräset i solnedgången och njuter av livet. Dagtid: Ta en surfkurs, hyr cykel eller inlines, se utegymmet där Arnold blev biff.

• Beverly hills - Rodeo drive: VÄRLDENS FINASTE GATA!! Finast på kvällen! Men affärerna stänger 7 så var där i tid om du har råd att shoppa i lyxbutikerna.

• Ta bild vid “Beverly Hills-skylten”. Åk bil i området bakom skylten och titta på de underbara husen och de fina gatorna.

• Kändishus i hillsen. Enklaste sättet är att köpa en guidad tur med turistbussarna. Man ser tyvärr mest bara grindar men kan vara kul ändå. Jag rekommenderar att ta en egen bil upp i Hollywood Hills för att titta på de vackra husen och utsikten. Där ser man mer (turistbussarna kommer inte upp där pga att vägarna är så smala och “kringelikrokiga”)

• Topanga mall: sjukt stort köpcentrum som helt klart är värt att åka till. Behöver en dag för att gå igenom allt.

• Hika till hollywoodskylten. Ett måste! Ta med fika att äta när ni nått toppen!! Se till att komma BAKOM skylten, nöj er inte med att se den på håll från turistplatsen där alla bussar stannar.

• Universal Studios: Öppet 10-17 var där när det öppnar!!

• Söndagsmarknad Santa Monica 

• Melrose / Fairfax flea market

• Disneyland 

• En heldag i Malibu

• Tatuera sig på LA Ink.

• Träna på det rosa gymmet “Pink Iron” Www.pinkiron.com

• Gå på baseball/basket match på Staples center.

• Poolparty på något rooftop tex Drai´s i “W hotel”.

Kvällstid:
• Se utsikten över hela LA och Hollywoodskylten från The Observatory i Griffith park (stänger kl 22)

• Chinese Theatre Bio där alla filmer har sin stora premiär, ligger mitt på Hollywood blvd. Är bara en enda stor salong, häftigt att ha sett en film där inne. Inte dyrt heller, kostar typ 100 kr.

• Festa i Hollywood. Klubbarna i Hollywood stänger och nyöppnar regelbundet för att hela tiden vara “heta”, därför kan jag inte rekommendera någon speciell klubb. Fråga mig när det är aktuellt så kan jag ta reda på de hetaste just då. De mesta klubbarna ligger längst Hollywood blvd och mesta barerna ligger på Sunset blvd. På klubbarna kommer tjejer in gratis och killar betalar inträde. Det brukar ligga på 100-200kr.  

• The Groove - Sjukt fint shoppingställe utomhus, måste upplevas på kvällen! Kändistätt. Har ofta konserter och andra event dagtid.

• Är ni ett tjejgäng MÅSTE ni börja någon kväll med att gå till “The Hollywood Men” en strippklubb för tjejer med manliga strippor! Såååååå roligt!! Ligger på Hollywood blvd. Boka i förväg.

• En garanterat galet rolig kväll får ni om ni besöker gayklubbarna i West Hollywood!

Äta:
• In n out - bäst hamburgare och milkshakes(usas godaste burgare, enligt ALLA)

• Krispy kream donuts(usas godaste donuts enligt ALLA)

• Saddle Ranch - skitmysig restaurang & bar på Sunset Blvd i West Hollywood med härlig stämning och en rodeotjur! Deras filét mignon är helt fantastisk.

• Cheesecake faktory – Alla svenskars favoritställe! “Chicken Madeira” och en cheesecake till efterätt. Mmmmm! Roligt ställa att gå till om någon fyller år. Då kommer personalen och sjunger, har tomtebloss i desserten och skriver happy birthday på tallriken ;) (finns överallt bla på The Groove)

• Koi och Geisha House(Ashton Kutchers restaurang) är två ställen med riktigt lyxig sushi. 

• Nattamat på Pink´s den världsberömda korvkiosken! Där finns nog alla möjliga tillbehör plus lite till. Himla gott iaf och alltid en 30 min kö på natten, men värt det!

• Passa på att äta massa Ben & Jerry glass!!! 

Mitt absolut största råd är att HYRA BIL! Såklart överlever man utan, men det underlättar otroligt mycket att ha bil i en så stor stad, och ni får garanterat uppleva dubbelt så mycket istället för att slösa halva dagen på en buss. Jag känner en kille som hyr ut bilar till bra pris, hör av er till mig så hjälper jag er! 

"Hollywood blvd på dagen: Walk of fame, vaxmuseet, shoppa. Åka guidad turistbuss. Försök tajma in en filmpremiär på kvällen!!":

Enorm skobutik på Hollywood blvd:
     Inlines längst Santa Monica Beach i solnedgången. SÅ UNDERBART!

Santa Monica Piren vid solnedgången. Obs! Restaurangen längst ut på piren(den ENDA restaurnagen på piren) har inte god mat tyvärr. Jag har gett den 4 chanser!! Åk dit mätta och bara njut av solnedgången, stämningen och lyssna på den romantiska livemusiken:

Venice Beach: Mysig strandpromenad med små butiker med alltifrån “botox on the beach” till ett flertal stället som erbjuder “medical marijuana”. Här sitter hippies på filtar i gräset i solnedgången och njuter av livet. Dagtid: Ta en surfkurs, hyr cykel eller inlines, se utegymmet där Arnold blev biff:

Beverly hills - Rodeo drive: VÄRLDENS FINASTE GATA!! Finast på kvällen! Men affärerna stänger 7 så var där i tid om du har råd att shoppa i lyxbutikerna:

Ta bild vid “Beverly Hills-skylten”. Åk bil i området bakom skylten och titta på de underbara husen och de fina gatorna:

 

Topanga mall: sjukt stort köpcentrum som helt klart är värt att åka till. Behöver en dag för att gå igenom allt. Utanför Topanga:       Hika till hollywoodskylten. Ett måste! Ta med fika att äta när ni nått toppen!! Se till att komma BAKOM skylten, nöj er inte med att se den på håll från turistplatsen där alla bussar stannar.

Nöj er inte med en bild från denna platsen:

Universal Studios: Öppet 10-17 var där när det öppnar!!:        Se utsikten över hela LA och Hollywoodskylten från The Observatory i Griffith park (stänger kl 22):

Chinese Theatre Bio där alla filmer har sin stora premiär, ligger mitt på Hollywood blvd. Är bara en enda stor salong, häftigt att ha sett en film där inne. Inte dyrt heller, kostar typ 100 kr. Utanför Chinese Theatre:

The Groove - Sjukt fint shoppingställe utomhus, måste upplevas på kvällen! Kändistätt. Har ofta konserter och andra event dagtid:

Är ni ett tjejgäng MÅSTE ni börja någon kväll med att gå till “The Hollywood Men” en strippklubb för tjejer med manliga strippor! Såååååå roligt!! Ligger på Hollywood blvd. Boka i förväg:

         
En garanterat galet rolig kväll får ni om ni besöker gayklubbarna i West Hollywood! Här med våra underbara gaykompisar Brandon & Jimmy:

                In n out - bäst hamburgare och milkshakes(usas godaste burgare, enligt ALLA). En lördagsnatt blev vi uppraggade av LMFAO mitt i fyllekäket på In n Out:

Saddle Ranch - skitmysig restaurang & bar på Sunset Blvd i West Hollywood med härlig stämning och en rodeotjur! Deras filét mignon är helt fantastisk. :Cheesecake faktory – Alla svenskars favoritställe! “Chicken Madeira” och en cheesecake till efterätt. Mmmmm! Roligt ställa att gå till om någon fyller år. Då kommer personalen och sjunger, har tomtebloss i desserten och skriver happy birthday på tallriken ;) (finns överallt bla på The Groove):


Koi och Geisha House(Ashton Kutchers restaurang) är två ställen med riktigt lyxig sushi. Koi:Nattamat på Pink´s den världsberömda korvkiosken! Där finns alla möjliga tillbehör plus lite till. Himla gott iaf och alltid en 30 min kö på natten, men värt det:

Passa på att äta massa Ben & Jerry glass:

Mitt absolut största råd är att HYRA BIL! Såklart överlever man utan, men det underlättar otroligt mycket att ha bil i en så stor stad, och ni får garanterat uppleva dubbelt så mycket istället för att slösa halva dagen på en buss. Jag känner en kille som hyr ut bilar till bra pris, hör av er till mig så hjälper jag er:


Kommentera inlägget här:

Namn:

URL/Bloggadress:

Kommentar: